Свинско с лапад


Необходими продукти:

500 грама свинско месо

1 килограм лапад

3 стръка зелен лук

4-5 супени лъжици олио

червен пипер

черен пипер

сол

джоджен (пресен или сух)

2 супени лъжици брашно

Начин на приготвяне:

Лапада се почиства от стеблата и дръжките. Попарва се за 10 минути във вряща вода докато промени цвета си. Изцежда се от водата в гевгир, след което се нарязва на ситно.

Свинското месо се нарязва на хапки и се запържва леко в мазнината. Към него се прибавя нарязания на ситно лук, който също трябва да се запържи леко. Към запърженото месо с лука се прибавя нарязания на ситно лапад и се залива с гореща вода. Прибавят се солта, червеният и черният пипер и се разбърква. Ястието се готви на слаб огън. Към средата на готвенето се добавя пресен или сух джоджен.

Ако искате ястието да е по-гъсто, малко преди да го свалите от огъня добавете 2 супени лъжици с брашно размито с малко вода.

Поднася се с кисело мляко.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s