Крем карамел с козунак


Необходими продукти:

1 козунак

800 мл. прясно мляко

1 чаена чаша захар

5 яйца

3 ванилии

Начин на приготвяне:

Първо трябва да се приготви карамела. В тавата, в която ще се пече крем карамела се изсипват 100 грама захар. Захарта се карамелизира в загрята на 180 градуса фурна. Карамела е готов, когато захарта се разтопи и придобие златист цвят. След като карамелът е готов, тавата се вади от фурната и се оставя да изстине. Върху него се накъсва козунака. В отделен съд се разбиват яйцата с останалата захар. Към тях се прибавя постепенно млякото и накрая ванилиите. С готовата смес се залива козунака, който вече е нареден в тавата, в която ще се пече сладкишът. Оставя се така да престои около 10-15 минути, за да може козунакът да попие течността. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 1 час, докато придобие златист цвят. Готовият сладкиш се охлажда добре и се обръща в подходящ поднос.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s