Печена Таранка на фурна


Продукти:

1 килограм Таранка

1 глава лук

1 домат

1 лимон

1 чаена чаша бяло вино

100 мл зехтин или олио

щипка черен пипер

сол на вкус

Реклами

Приготвяне:

Таранката трябва да е голяма. Почиства се от люспите и вътрешностите много добре.

По желание може да се остави главата, след което се измива.

Лука и домата се нарязват на полумесеци и се нареждат в намазнената тава, в която ще се пече рибата.

Таранката се осолява много добре, поръсва се с черния пипер и се поставя в тавата.

Прибавя се виното, резените лимон се нареждат върху рибата, така че да я покрият напълно.

Залива се със зехтин, слага се фолио върху тавата и се пече в предварително загрята фурна около 30 минути на 220 градуса. Поднася се със ситно нарязан магданоз.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s