Свинска кавърма с праз


Това е една много вкусна домашна гозба, която е засищаща и подходяща за цялото семейство.

Подходяща е за зимния сезон.

Приготвя се лесно и е много вкусна.

Необходими продукти за 4 порции:

Време на приготвяне 90 минути

500 грама свинско месо

3 стръка праз

3 броя моркови /средно големи/

1 бурканче с доматен сос /или 1-2 домата/

50 мл олио

зелена и червена пиперка

1-2 чаени лъжички червен пипер

черен пипер на вкус

4-5 листенца дафинов лист

сол на вкус

1 чаена чаша бяло вино

2 супени лъжици брашно

Реклами

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на хапки и се запържва в сгорещеното олио.

Изважда се в чиния и се отделя на страни.

В същата мазнина се запържват ситно нарязания праз, морковите и пиперките.

След като поомекнат зеленчуците се добавя доматения сос, запърженото месо, виното и всички подправки.

Долива се малко вода в която са размити 2 супени лъжици брашно и се оставя да къкри на бавен огън докато се сгъсти.

Реклами
Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s