Чеснови хлебчета


Ако имате стар хляб и се чудите какво да го правите може да го оползотворите по следния начин. Ще останете изумени колко добре се получават!

Време за приготвяне: 30 минути

Необходими продукти за 6 порции:

1 хляб, може и франзела
200 г краве масло (леко разтопено) или зехтин
4 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
1/2 ч. л. сух риган
4 стръка мащерка
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Хлябът (франзелата) се реже на филийки, чесънът се стрива на паста с малко сол, а магданозът,риганът и мащерката се наситняват, ако са пресни.

В купа се смесват чесънът, магданозът, мащерката, риганът и сол на вкус.

Прибавя се и маслото (зехтинът) , и се разбърква добре.

Филиите се мажат с ароматното маслото (зехтин) и се завиват добре в алуминиево фолио.

Хлябът се пече 15 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Приятен апетит!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s