Чеснов сос


Време на приготвяне: 10 минути

Продукти:

100 гр. майонеза

200 гр. кисело мляко

4-5 скилидки чесън /или чесън на прах/

сол на вкус

копър на вкус

лимонов сок на вкус

Реклами

Приготвяне:

Майонезата /препоръчително е да е домашно приготвена/ и киселото мляко се объркват добре.

Рецептата за домашна майонеза може да видите от тук: Домашна майонеза

След това се прибавят пресования чесън, солта, копъра и сока от лимона.

Разбъркваме до получаване на хомогенна смес.

Оставя се за няколко часа в хладилник за по-добър вкус.

Този чеснов сос е изключително подходящ за пържени тиквички, пилешки хапки и т.н.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s