Яхния от картофи


Продукти:

1 кг и 400 гр. картофи

50 гр. олио/зехтин

50 гр. маргарин

150 гр. лук

1 морков

100 гр. пиперки

150 гр. червени домати

25 гр. доматено пюре

10 гр. брашно

червен пипер

магданоз

сол на вкус

Реклами

Начин на приготвяне:

Лукът и морковът, нарязан на дребно, се задушава в мазнина.

Прибавят се обелените, измити и нарязани на еднакви по форма и големина парчета картофи, които се запържват за няколко минути.

Посоляват се и се прибавят червеният пипер, част от доматите, нарязани на дребно или разредено доматено пюре и нарязаните пиперки.

Ястието се бърка 5-6 минути, залива се с бульон или топла вода и се вари при тихо кипене или се пече във фурна при умерена температура, за да се запазят цели картофите. 10-15 минути преди да се прекрати нагряването, се прибавят останалите домати, нарязани на по-едри парченца.

Готовото ястие се поръсва със ситно нарязан магданоз.

При приготвяне на яхнията от картофи се прибавя леко запържено брашно, за да се получи сос с по-плътна консистенция.

Приятен апетит!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s