Палачинки с прясно мляко


Продукти:

650 гр прясно мляко

350 гр брашно

1 бакпулвер

5 броя яйца

сол

85 гр масло

Реклами

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват с бакпулвера.

Прибавят се при непрекъснато разбиване на 1/3 от прясното мляко /топло/ и брашното, а след това останалото мляко и солта.

Полученото рядко тесто се прецежда и от него в нагрят тиган, намазан с мазнина, се изпържват добре палачинките и от двете страни.

Изпържените палачинки се поставят една върху друга, като помежду им се намазват с краве масло и се захлупват, за да не засъхнат.

Приятен апетит!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s