Мусака с кайма


Продукти за 6 порции:

1 килограм кайма

1 глава лук

1 морков

500 грама картофи

сол на вкус

1-2 супени лъжици олио

1 чаена лъжичка джоджен

1 чаена лъжичка чубрица

1/2 чаена лъжичка черен пипер

1 чаена лъжичка червен пипер

магданоз

2 домата

Реклами

За заливката:

2 яйца

200 грама кисело мляко

1 щипка сол

1 щипка сода

Реклами

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват, обелват се и се нарязват на малки кубчета.

Лукът и морковът се нарязват на ситни кубчета и се задушават в олиото, докато омекнат.

Прибавя се каймата и се пържи, до златисто.

Доматите се обелват и нарязват на малки парченца и се добавят към сместа.

Добавя се ситно нарязаният магданоз и подправките, и се оставя да къкри още няколко минути.

Сместа се изсипва към картофите и всичко се прехвърля в тава.

Залива се с вода до нивото на картофите и се пече във фурна, докато течността изври.

Накрая се залива с разбитите яйца, кисело мляко, содата и солта, и се запича още 10-15 минути, докато заливката придобие златист загар. 

За по-пухкава заливка можем да разбием жълтъците и белтъците /на пяна/ поотделно и след това да ги смесим.

Приятен апетит!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s